به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل منطقه آزاد چابهار به نقل از ایسنا، در این نمایشگاه سراسری که از دوم فروردینماه در منطقه آزاد چابهار برپاشده بود، بیش از 300 صنعتگر از 14 استان کشور سوغات، صنایعدستی و غذاهای اصیل ایرانی را به نمایش گذاشتند تا میزبان مسافران و گردشگران نوروزی تنها بندر اقیانوسی ایران باشند.
مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار میگوید: سازمان منطقه آزاد چابهار طرح حمایت از صنعتگران سیستان و بلوچستان را از سال 96 در دستور کار قرار داده و علاوهبر شناسایی تولیدکنندگان صنایعدستی سیستان و بلوچستان، آموزشهایی هم به صنعتگران داده است.
طاهره شهرکی میافزاید: ساماندهی هنرمندان صنایعدستی و شناسنامهدار کردن آنها و همچنین بهروز کردنشان با آموزشهای موردنیاز، اعطای مدارک لازم به آنها و در نهایت کمک در راهاندازی کارگاههای تولیدی،همکاری در تامین مواد اولیه، کمک در بازاریابی و تسهیلگری و نیز بیمه نمودن آنان در ایجاد شغل پایدار در دستور کار سازمان منطقه آزاد چابهار است.
وی گفت: براساس حمایتهای سازمان منطقه آزاد چابهار هماکنون 16 شرکت و تعاونی با اشتغالزایی 122 نفر درحال تولید محصولات اصیل صنایعدستی سیستان و بلوچستان هستند و 177 گواهی مهارت نیز سال گذشته برای هنرمندان صادر شده است.
به گفته مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار، عدم شناخت کافی و مناسب مردم از صنایعدستی و سوغات اصیل ایرانی، عدم دسترسی به بازارهای پردرآمد و از همه مهمتر تبلیغات و حضور دلالان مهمترین دلایل تغییر شغل هنرمندان صنایعدستی و در پی آن بهفراموشی سپردن هنر اصیل ایرانی و سیستان و بلوچستان است.
شهرکی تصریح میکند: سیستان و بلوچستان ظرفیت بالایی در صنایعدستی و سوغات اصیل بلوچی دارد و لازم بود اقدامی برای حمایت از آنها صورت گیرد، بنابراین ما بهعنوان یک محرک نخستین نمایشگاه سراسری سوغات، صنایعدستی و غذاهای محلی را راهاندازی کردیم و در این نمایشگاه تنها به صنایعدستی سیستان و بلوچستان اکتفا نکردیم و از 300 صنعتگر 14 استان کشور هم دعوت کردیم تا محرکی بشویم برای حمایت از کالای ایرانی در بخشی از کشور.
مدیر گردشگری منطقه آزاد چابهار خاطرنشان میکند: بنا به برآوردها بیش از 25 هزار مسافران و گردشگر نوروزی از این نمایشگاه بازدید کردند که بازدید بسیار قابلتوجهی است و امیدواریم برگزاری چنین نمایشگاههایی برای حمایت از کالا و سوغات اصیل ایرانی مستمراً در دستور کار قرار گیرد.
بنابراین گزارش، در این نمایشگاه 80 غرفه سوغات، صنایعدستی و غذاهای محلی اصیل ایرانی را به نمایشگاه گذاشتند و هنرمندان شرکتکننده در این نمایشگاه خواستار تداوم اینگونه نمایشگاهها شدند.
حسین نصیری هنرمند شرکتکننده در این نمایشگاه که ترمه اصیل یزد را به بازدید عموم گذاشته میگوید: برگزاری چنین نمایشگاههایی باید در دستورکار مسئولان دیگر استانها هم قرار گیرد تا هنرمندان اصیل بتوانند در یک فضای سالم و به دور از دلالبازی از تولید به مصرف صنایعدستی خود را به نمایش بگذارند.
وی میافزاید: حمایت از هنرمندان صنایعدستی که یکی از مهمترین رکنهای حمایت از کالا و شغل ایرانی است باید با عمل و بدون شعار دادن در دستور کار قرار گیرد.